DIY: Hjemmelavet modellervoks

hjemmelavet modellervoks, modellervoks, kreativ med børn

Hjemmelavet modellervoks er noget af det bedste, jeg har lavet til mine børn. Med mine børn. For de er stort set altid med til at lave det. Det er perfekt, når vejret provokerer med nærmest permanente toner af gråt og vådt.

Men undervurder det ikke: Hjemmelavet modellervoks er også en rigtig dejlig gave at give til fx mormor, i mødregruppen eller andre situationer, hvor “det lille ekstra overskud” værdsættes.

Et par kæmpe plusser er også, at det jo heller ikke er giftigt ifht. at de små børn smager på det samt det kan smides ud som madaffald og gå til bioforgasning.

Zero Waste. What’s not to like?

Hjemmelavet modellervoks er fantastisk på alle måder

Her er hjemmelavet modellervoks et sikkert hit. Der er flere ting ved det, som gør det så hamrende godt at smide på bordet: Det er sjovt at lege med, det er sansemotorisk genialt, og det opfordrer i den grad til kreativitet og rolleleg.

Alle kan være med; der er ikke de madpakker, måltider, desserter og lækre café kreationer, som ikke bliver serveret for de voksne prøveklude.

Det er nemt at rengøre: Hvis man ellers har lidt is i maven, så kan man lade det tørre ud og feje det væk, men ellers opløser vand det hele og kan på den måde tørres væk.

Det er billigt at lave, hurtigt og super nemt. Børnene kan være med, så hele processen bliver en fed aktivitet.

Selve indfarvningen må være op til din egen samvittighed og overskud, om du orker det med børnene. Det er ikke sjovt for nogen, hvis man alligevel ender med at blive hysterisk (og her er det den voksne, jeg mener).

Desuden indeholder det ikke noget giftigt, så hvis din trodsige pode bliver ved med at æde det, så kan du bare nedstirre ham olmt og vente på, at han indser, at godt smager det heller ikke!

Det skal du bruge

  • 5 dl mel
  • 2 dl fint salt
  • 2 spsk olie
  • 1 brev citronsyre (ca. 2 spsk)
  • 3-5 dl kogende vand
  • Farver til indfarvning (hvis du bruger frugtfarve, ville jeg bruge lidt mindre vand, men jeg bruger selv pastafarver)

Sådan laver du hjemmelavet modellervoks

Bland mel, salt, citronsyre og olie i en skål.

Tilsæt det kogende vand og pisk det sammen, så godt du kan. Start med fx 3 dl vand, så du ikke får for meget i. Tilføj mere hvis det bliver for tørt. Hellere for lidt end for meget til at starte med.

Det bliver hurtigt til en sej klump, der klisterer lidt. Det er næsten ikke til at røre rundt til sidst. Så smider jeg det over på en bagemåtte og ælte det færdigt i hånden.

Ælt det godt sammen. Vær opmærksom på, at det stadig kan være varmt, men massen bliver hurtigt blød og lækker.

hjemmelavet modellervoks, modellervoks, kreativ med børn

Indfarvning

Lad det køle en smule af, før du farver det.

Modellervoksen kan deles ud i flere mindre dele – jeg har gemt ti små bøtter fra noget modellervoks, jeg en gang har købt, og de passer godt med den her portion.

Så er det ellers kun fantasien (og tålmodigheden?), der sætter grænser for, hvilke farver man skal vælge.

Bare husk dig selv på, at børn i løbet af ingen tid kan forvandle dit paradis af farver til én stor brun masse, så lad være med at bruge evigheder på sirlig indfarvning.

Du kan opbevare det på køl, så lever det længere (har jeg hørt). Her står det frit fremme sammen til selvbetjening, og modellervoksen holder alligevel en måned eller to. Jeg skifter det ud, når det begynder at klistre.

Enjoy!

hjemmelavet modellervoks, modellervoks, kreativ med børn

Hvis du er vild med gør det selv, så tjek lige mit forklæde til børn ud. Det er nemlig RIGTIG godt til, når ungerne er med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *