Sy nemme strømpebukser til dukkerne

At sy strømpebukser til dukkerne er nok noget af det letteste, jeg nogensinde har kastet mig ud. Faktisk er jeg lidt ærgerlig over, at jeg ikke gjorde noget ved det lidt før. Det var ikke bare let og billigt. Resultatet blev virkelig flot, og glæden var stor.

Sophia (seks år) leger stadig med dukker. Hun leger med alt, hun kommer i nærheden af, og jeg beundrer og elsker hende for den evne. Dukketøjet på min to do liste er imidlertid til Emma. Det er også hende, jeg har syet strømpebukser til – eller mere præcist hendes mange dukker, som hun leger ivrigt med. Det bliver hendes julegaver i år. Hun får en barnevogn, et lille puslebord i træ og en hulans masse tilbehør, tøj og andet lir. Det meste vil jeg lave selv eller redesigne.

Jeg skal så vidt muligt nok dele både opskrifter, DIY’s og erfaringer, trips samt tricks på bloggen. Se for eksempel, da jeg gav min datters dukke strygebræt et make over. Her får du en DIY til strømpebukser til dukkerne.

Det skal du bruge

Strømper: Jeg fandt en pakke med fem strømper for 20 kr., men du kan også bruge aflagte strømper fra gemmerne. De skal bare ikke være ødelagte eller for små. Jeg brugte en størrelse 36-38, en smule mindre kunne nok også godt gøre det.

Så skal du selvfølgelig også bruge tråd, en god sysaks og symaskine, evt. overlocker.

Denne DIY er til en stor dukke (ca. 42 cm).

Vær opmærksom på, at hvis du laver dem helt tætsiddende, kan det være svært for dit barn at få dukken klædt på. Så personligt synes jeg godt, at de må sidde lidt til, men ikke for stramt. Nu har jeg jo valgt helt almindelige ensfarvede strømper, men der er jo intet i vejen for at give den lidt spræl. Måske finder jeg nogle julestrømper eller strømper med glimmer også.

dukketøj, kreativ, syning, gør det selv, diy

Sådan syr du strømpebukser til dukkerne

Som sagt så er det både hurtigt og nemt at sy strømpebukser til dukkerne. Det bliver ikke bedre med sådan en lille gang pick-me-up syning. Jeg kunne forestille mig, at man virkelig kan spytte dem ud, når man har styr på det.

1. Start med at klippe ind ved hælen og ned. Klip ikke for meget af, for så bliver det for smalt (og stramt). Du kan altid tage lidt mere af senere, hvis det ikke viste sig at være nok.

dukketøj, kreativ, syning, gør det selv, diy

2. Klip nu strømpen op i siden, hele vejen igennem folden på begge to, så du kan åbne den op som vist på billedet.

3. Derefter folder du den ud og sætter de to stykker sammen foroven, ret mod ret (det er den pæne side, som skal være udad, når du er færdig – den skal være indad nu). Lad benene være ind til videre.

4. Sy dine strømpebukser sammen foroven. Jeg brugte min overlocker, men du kan også sagtens bruge en tæt zigzag.

5. Fortsæt nu med at sy fra tå til tå. Har du brugt overlocker, kan du lige lave afslutningerne også nu, så det bliver rigtig pænt.

strømpebukser til dukkerne, dukketøj, kreativ, syning, gør det selv, diy

Nyd dem et splitsekund og vend dem ellers rundt.

strømpebukser til dukkerne, dukketøj, kreativ, syning, gør det selv, diy

Du er færdig!

Prøv dem af på din dukke. Hvis de er for store, kan du tage lidt mere af bredden i benene og gentage processen, hvor du syr fra tå til tå.

strømpebukser til dukkerne, dukketøj, kreativ, syning, gør det selv, diy

1 Comment

  1. […] så kan du jo også prøve kræfter med dukketøj. Jeg har fx lavet nogle rigtig fine (og nemme) strømpebukser ud af almindelige […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *