Sådan fjerner du etiketter og limrester fra dine syltetøjsglas

kreativ, syltetøjsglas, madlavning, syltning, kreativ, fjern etiketter

Syltetøjsglas og andre typer emballage (af glas) kan bruges til rigtig mange fede ting, hvis bare de rengøres. Du kan bruge dem til et væld af kreative ting (fx et julelandskab) eller genbruge dem som opbevaring. Her til jul har jeg for eksempel lavet en del hjemmelavede gaver, som er kommet i syltetøjsglas og flasker: Lækre fodbad og spiselige gaver.

Det er slet ikke svært at få dem pæne, hvis man ved hvordan. Så kan de blive næsten som nye.

Der er intet som hjemmelavede gaver, der skriger: Du betyder noget for mig <3 Man skal heller ikke undervurdere det gavnlige for miljøet ved at genbruge syltetøjsglas og lignende emballage. Du kan jo også rense dem og give dem til dine børns institution/skole. Det skal nok vække jubel at have noget at være kreativ med. Det giver plus på karma-kontoen.

Sådan fjerner du etiketter fra syltetøjsglas

Først skal du selvfølge rense det for eventuelle madrester. Dernæst skal du lægge det i blød, gerne natten over.

Jeg lagde det i blød i varmt sæbevand (opvaskemiddel). Jeg har læst, at man også kan bruge soda, men sæbevand har altså virket mere end effektivt for mig. Jeg vil helst ikke ud i alt for meget kemi, når det virker fint sådan her.

Vandopløselige stiketter på syltetøjsglas bliver – surprise – opløst og er lige til at skrabe af med en negl, grydesvamp eller urtekniv.

Nogle etiketter er så desværre ikke vandopløselige. Jeg havde et par glasflasker, hvor limen ikke blev opløst. De skal stadig ligge i blød i varmt sæbevand, og så skal der knofedt til: Du må fjerne så meget, som du kan ved at skrabe det af (bare lige pas på fingrene). Er de helt forfærdelige at få af, så ville jeg tage rensebenzin i brug.

kreativ, syltetøjsglas, madlavning, syltning, kreativ, fjern etiketter

Limrester fjerner du i begge tilfælde med en smule lampeolie på en vatrondel eller lignende.

Jeg ville nok kun give mig i kast med de ikke-vandopløselige etiketter på de syltetøjsglas, jeg ikke kunne leve uden. Ellers er der rigeligt andre, nemmere at tage af.

Husk at vaske dem!

Til sidst skal du vaske dit syltetøjsglas. Hvis du vasker dem i hånden, skal de skoldes i kogende vand inden brug.

Opvaskemaskiner med et tørreprogram kan også desinficere glassende.

Nu er det bare at give sig i kast med alle dine idéer til, hvad glassene skal bruges til!

kreativ, syltetøjsglas, madlavning, syltning, kreativ, fjern etiketter

3 Comments

  1. […] det op i bøtter og mærk det evt. med dato (brug evt. rensede glas). Der findes faktisk en smart app “For Resten“, hvor du kan få gode tips til at […]

  2. […] Syltetøjsglas, gerne et stort ét. Se her, hvordan du let fjerner etiketter eller limrester. […]

  3. […] syltetøjsglas at blande det i, evt. til opbevaring. Se her, hvordan du fjerner etiketter og limrester, hvis du går all in med glasset. Det er generelt en ret god måde at opbevare ting på – og […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *