Lav et tøjstativ i træ: Perfekt til udklædningstøj

Emma fik et virkelig flot tøjstativ i træ til sit udklædningstøj for lidt tid tilbage. Jeg havde en rest folie fra hendes skab, en gammel hylde og nogle rundstokke til overs fra en tipi, jeg havde lavet. Det er alt, man skal bruge – og så har man et tøjstativ på ingen tid.

Det er som så mange andre af mine DIY’s et hurtigt, lille projekt (kunne man ane en rød tråd i mine ting?). Men hvis du selvfølgelig ikke har en masse skrammel liggende som jeg, så er det også ret nemt at få fingrene i hos et byggemarked 🙂

Hvis du har lyst til at se nogle af de ting, jeg ellers har lavet til hendes værelse, kan du fx også sy sengetøj eller redesigne dukkens ting.

tøjstativ, træ, diy, gør det selv, garderobestativ, børn, udklædning

Du skal bruge:

  • Rundstokke: Du skal bruge 4 stk. ben og 1 stk. tværpind. Sså du skal ca. bruge 2 rundstokke á Ø22 mm x 300 cm.
  • En træplade eller hylde.
  • Evt. folie: Du kan også lade træet stå råt. Hvis du genbruger (fx en hylde), så skal den nok males eller pyntes på én eller anden måde.
  • Sømpistol: Jeg har en trykluftdrevet, som vi brugte til at hæfte dørkarmene med i sin tid.
  • Evt. en hjælpende hånd (det er en god idé at være to til sidst).

Der er ikke mål på, da det er bedst at lave den efter, hvor stort dit barn er og hvor meget opbevaring, der er behov for. Emma måler lige omkring 100 cm, så den er lidt højere end hende. Jeg målte efter kjolerne 🙂

Sådan laver du dit tøjstativ:

Først skal du lave hylden. Den er rigtig nem at sætte folie på, når det er laminat. Du skal være opmærksom på, at folie IKKE fæstner godt på træ. Så bør du male i stedet.

Uanset hvad så skal din hylde være rent for skidt og tør. Så sidder det super godt fast. Enderne fik dobbelt lag ved at jeg hæftede det rundt om kanten, lige som når man pakker gaver ind. Tricket er at gøre det så usynligt som overhovedet muligt. Så det skal holdes stramt, og samlingerne skal være fx ved hjørnerne eller kanterne. Så skjules det pænt.

Hvis det er svært for dig, så udnyt at man ikke kan se bunden. Brug den nedre kant til at samle ved.

Så skal den faktisk bare samles.

Jeg bandt noget snor om toppen for at holde lidt sammen på det, men det er utvivlsomt nemmere, hvis man er to om det alligevel.

Lav et kryds i den ene ende og søm dem sammen. Start med at sætte et enkelt søm midt for og sæt så hylden på. Så er du mere sikker i afstanden. Sæt tværpinden fast til sidst.

Giv den 2-3 søm hvert sted for at stabilisere den. Nu har du et fint lille tøjstativ til børneværelset! Det er helt perfekt til udklædningstøjet eller hvad du nu kan finde på. Elliot skal også have ét på værelset, men jeg overvejer stadig, om jeg vil male det.

Hvad synes du?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen