DIY: Hjernekage til Halloween

hjernekage, Halloween, Halloweenkage, bagning, romkugledej, Valsemøllen

Lav din egen uhyggelige hjernekage til Halloween. Den er vanvittigt nem at smide sammen – faktisk så let, at mine to unger på 11 og 8 har lavet det meste.

Det har længe været min drøm at lave en klam hjernekage. De ser MEGA creepy ud – og så dukkede muligheden pludselig op, da jeg faldt over romkugle kageblandingen fra Valsemøkken.

For lad os være ærlige. Det er sjældent, at vi VIRKELIG har overskuddet til det her. Så derfor var det altså rart, at det var så nemt at gå til.

Det skal du bruge

  • 1 pose Valsemøllen Romkugler (eller lav den selv)
  • 1 dl. vand (+ lidt ekstra)
  • 200 gram marcipan
  • Hindbærmarmelade
  • Rød madfarve

Sådan laver du romkuglen

Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand. Kagemassen røres sammen med en ske til den er helt glat og blank.

Hæld dejen over på et stykke bagepapir og smør det ud til ca. 25×30 cm.

Bag kagen ved 160 grader varmluft (eller 180 grader i alm. ovn) i ca. 10 minutter.

Lad kagen køle af, gerne på køl.

Rør den færdige og afkølede kage sammen med 3-4 spsk. vand, indtil den samler sig som en ensartet masse. Brug en røremaskine eller håndmixer.

Sådan laver du en hjernekage

Form romkuglen til en “hjerne” (linket åbner en billedsøgning, hvis du er i tvivl om formen).

Smør din hjernekage med ca. 1 spsk. marmelade. Så sidder marcipanen nemlig godt fast.

Tag så små stykker marcipan og rul dem til pølser. Bøj dem og fordel dem rundt på hjernen, indtil den er helt dækket af dem.

hjernekage, Halloween, Halloweenkage, bagning, romkugledej, Valsemøllen

Bland marmeladen og den røde madfarve til det ser tilpas blodigt ud. Jeg brugte først pastafarve, men jeg synes, at madfarven giver en bedre konsistens, da det tyndes lidt op.

Pensl hjernen overalt.

Nu har du en supernem og super ulækker hjernekage lige til Halloweenbordet.

Hvis du har fået blod på tanden med Halloween bagværk, så skal du helt sikkert prøve mine Halloweenboller fra Helvede: Glødende kul eller afhuggede zombiefingre!

Hvis du er heldig, så kan du finde et par poser med friskt blod ( = saftevand) at servere sammen med (poserne er fra Flying Tiger Copenhagen)!

hjernekage, Halloween, Halloweenkage, bagning, romkugledej, Valsemøllen

2 Comments

  1. […] kul. De er en skarp konkurrent til de afhuggede zombiefingre. Du kan også prøve kræfter med en klam hjernekage […]

  2. […] Hvis du har mod på flere opskrifter, så kan du også lave afhuggede zombiefingre af småkagedej. De er ALT for fede (og smager syndigt godt). Ellers kan jeg også anbefale at lave en hjernekage af romkuglemasse! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *