Lav din egen decoupagelim

decoupage, decoupagelim, gør det selv, diy

Vidste du godt, at du kan lave din egen decoupagelim? Det er lidt peberet i hobbybutikkerne, så det kan i den grad betale sig at lave det selv. Plus det kunne ikke være nemmere.

Du skal bruge

  • Hobbylim (skolelim) – jeg købte bare en større stak i Flying Tiger of Copenhagen. Så kommer man vist ikke meget længere ned i pris.
  • Vand fra vandhanen.
  • Et syltetøjsglas at blande det i, evt. til opbevaring. Se her, hvordan du fjerner etiketter og limrester, hvis du går all in med glasset. Det er generelt en ret god måde at opbevare ting på – og miljøet danser sikkert også en lille sød dans til anledningen.

Hvad er decoupage?

Hvis du har et kreativt bankende hjerte og ikke kender til decoupage endnu, så er du virkelig gået glip af noget. Faktisk tror jeg slet ikke, du kan leve uden decoupage!

Decoupage er en måde at dekorere forskellige overflader ved at anvende billeder, fx fotos eller servietter. Nogle materialer grundes først, men ellers påføres billederne med decoupagelim. Vil man have det til at holde (fx ved møbler), så er man nødt til at lakere det efterfølgende.

Du kan bruge det på alle leder og kanter – på æsker, glas, konservesdåser, træ, lærred, stof! Se fx disse skønne Hjerter af træ til ophæng dekoreret med stof.

Lav din egen decoupagelim

1 del lim blandes med 1/2 del vand i en beholder. Jeg brugte som skrevet foroven et syltetøjsglas. Det passede perfekt med to bøtter lim og én bøtte vand.

Rør det sammen, luk beholderen og ryst det godt igennem.

Nu har du decoupagelim.

Det er så nemt, at Sophia på fem år lavede det 😉 Skriv evt. dato på, så du har styr på holdbarheden. Men jeg nåede at have det stående meget længe, før jeg smed resten ud.

Limen bliver helt klar, når den tørrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *