Min bucket list 2022 – 30 ting, jeg skal gøre i år

Bucket list, to do, 2022

Der var en gang, hvor jeg lavede bucket list hvert år til januar. Det var ikke en særlig vild liste, men vel en påmindelse om, hvad jeg gerne ville have mere af eller skulle øve mig på i det kommende år. Det var en liste, som gav mig håb og lod mig drømme på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke havde særligt meget af begge dele.

Man kan jo elske eller hade nytårsfortsætter, som en bucket list er en slags udvidet version af. Men min liste giver mig ikke bare en stund, hvor jeg reflekterer over mig selv, min lykke og min fremtid, det giver mig nogle handlemuligheder og mål. Mit liv skal give mening – for mig.

Hvad er en bucket list?

En bucket list er faktisk bare en liste med dine mål. De ting, du vil opnå, inden du dør – eller inden du fylder 30, 40, 50 eller for det kommende år, som jeg gør det. Det er ting, som du drømmer op at opleve, steder du skal besøge, ting du vil ændre i hverdagen, eller hvad du nu gerne vil gøre noget ved. Det er din liste, dine drømme og mål.

En bucket list er god til at kigge nærmere på én selv og ens liv. Det er ikke, fordi jeg er meget utilfreds med det hele, men den hjælpe mig med at mærke efter og overveje, hvem jeg egentlig gerne vil være og hvad der gør mig lykkelig. Det er en sund lektie i at jage sine drømme i stedet for bare at sætte sig i sofaen – men husk at trække vejret!

Husk at trække vejret

Det er ikke, fordi jeg behøver at løbe 400 km/t. Det er bare vejen til stress og ulykke, hvis man tror, at “ingen dag skal spildes”. Jeg havde en periode, efter at Noahs og Sophias far døde, hvor jeg havde det sådan. Det red mig som en mare: Alt skulle være perfekt og 100 %. Jeg følte, han sad på min skulder, og jeg skulle leve op til ham. Jeg skulle løfte opgaven for to – og det skulle være perfekt: Hver DAG skulle være 100 %.

Det var ikke noget, han ville have ønsket, så det krav kom helt fra mig selv. Jeg endte med at være en rigtig lortemor og helt urimelig over for børnene. Jeg satte mig simpelthen ned og græd og måtte til sidste indrømme over for mig selv, at jeg var nødt til at acceptere, at det kan ikke lade sig gøre at leve sådan. Det er helt ok med mindre. Livet er for kort til at slavebinde sig selv til perfektion.

Men her kommer i hvert fald min personlige “to do i 2022”:

Min bucket list 2022

 1. Læse en bog hver måned
 2. Træne hver uge
 3. Tabe 10 kg.
 4. Løbe en halvmarathon
 5. Begynde at skrive dagbog
 6. Slikke sol
 7. Bade ved stranden
 8. Løbe i mørke
 9. Lave én pull up
 10. Tage ti armbøjninger (som ikke er på knæene)
 11. Tage i Lalandia med ungerne
 12. Tage på sommerferie i udlandet
 13. Sætte tid af hver dag til at gøre noget for mig selv: Make up, hårfjerning, mv.
 14. Tage et kursus: Madlavning, foto, håndarbejde
 15. Høre et foredrag
 16. Tage på Kulturværkstedet i Odense: Lerværkstedet og Tekstilværkstedet
 17. Lære at hækle
 18. Tage i teateret
 19. Løbe OCR i udlandet
 20. Skrive en bog
 21. Skrive breve til min mormor
 22. Glamping med Jeppe
 23. Holde en fest
 24. Sortere ud i tøj og legetøj og giv det væk
 25. Komme videre med at renovere huset
 26. Tage på restaurant
 27. Løbe et OCR-voksenløb med Noah
 28. Overnatte på hotel med Sophia
 29. Tage flere billeder af mig selv
 30. Se flere af mine fantastiske venner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *