Spøgelser af gips til Halloween

spøgelser af gips, Halloween, krea, efterårsferie

Det er uhyggeligt nemt at lave søde spøgelser af gips til Halloween. Alt du skal bruge er gipsgaze, vand og en æggebakke. Derudover skal du selvfølgelig også have en saks til at klippe din æggebakke til.

Det er en ret overskuelig opgave at lave spøgelser af gips, selv hvis alle begynder at have lidt feriekuller: Jeg havde gjort tingene klar på forhånd, så alle kom bare dryssende til bordet. Så var vi hurtigt i gang. Men husk lige at sætte alle ind i, hvor meget vand der lige skal involveres 😉

Forberedelse

  • Læg en voksdug på bordet, da det sviner en del. Tag gerne handsker på, men det brugte vi altså ikke.
  • Klip æggebakken til de ønskede mål. Vi brugte bare en enkelt pr. spøgelse. Stil det evt. på noget højt (fx et drikkeglas eller syltetøjsglas), hvis spøgelset skal have lange klæder.
  • Klip også gipsstrimlerne af i passende størrelse og mængder.

Da gipsen gøres våd, bliver æggebakken lidt blød. Du evt. sætte noget husholdningsfilm eller tape over, hvis du vil.

Sådan gør du

  • Dyp dem i vandet i et par sekunder.
  • Læg gipsen på æggebakken. Du kan også bruge glas, metal, styropor eller trådet. Lav gerne flere lag, da det gør det mere robust – og glat lidt ud med fingrene undervejs. Formen er du helt selv herre over.
  • Lad gipsen tørre. Tørretiden er ca. 15-30 minutter alt afhængigt af lagenes tykkelse og rummets temperatur.
  • Mal øjne og mund på med evt. sprittusch. Du kan selvfølgelig også klistre nogle sjove øjne på, hvis du har sådan nogle liggende. Det er jo kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan dit lille spøgelse kan lide at begå sig.

Færdig! Nu har du verdens fineste lille spøgelse af gips, som er klar til at sprede stemning.

Husk!

Hvis man, som jeg, har nogle meget dedikerede familiemedlemmer, som bare slår hjernen fra og kaster sig over syslen, så KAN det være, at du lige skal være obs. på, om der er gips nok til alle. Ellers så risikerer du, at der måske sidder én (fuldvoksen mand) og har lavet nogle forholdsvis store spøgelser af gips, som ikke levner så meget materiale til de andre børn… 🙂

Vær også opmærksom på, at hvis du bruger gips på hud, så husk at smøre den med vaseline først. Du kan også dække det med husholdningsfilm, før gipsen lægges på.

Vil du have inspiration til mere?

Hvis du kan lide at lave dine egne ting til Halloween, så skulle du tage springet og lave sjov mad. Jeg har fx prøvet kræfter med disse boller fra helvede, en blodig hjerne og afhuggede zombiefingre: Og børnene elsker dem!

spøgelser af gips, Halloween, krea, efterårsferie
Min ældste datter vil naturligvis overhovedet ikke høre efter, så når jeg siger “spøgelser af gips”, så hører hun “hvad kan jeg lave af gips, der ikke er et spøgelse”. Men det kommer der som regel noget ret fedt ud af alligevel. Denne gang en mumie.
Man kan også lave mange andre sjove ting af æggebakker – fx en kattekrone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *